About the Aesop Crows Nest

Local built heritage – particularly modest Federation Bungalow, Queen Anne and Victorian dwellings – informed a design in keeping with residential roots. For example, the interior immediately exudes a warm domesticity by dint of oiled native Tallowwood, which furnishes cabinetry, shelving and flooring in the 45-square metre space.

Balanced contrast is achieved via a monolithic brass dividing wall and point-of-sale – two bold architectural gestures that initially read as one continuous volume. The raw metal is intended gradually to acquire a patina consistent with daily use. Afternoon light reflects softly off these gilded elements, highlighting the foliage of a rubber plant which sprawls from a built-in niche to complement a vintage armchair upholstered in green velvet.